Vuilniswagen rijdt in op voetgangers in Glasgow - 6 doden bevestigd

Een Schotse agent is aanwezig op de plek waar de botsing plaatsvond. Op de achtergrond is de vuilniswagen zichtbaar.
Een Schotse agent is aanwezig op de plek waar de botsing plaatsvond. Op de achtergrond is de vuilniswagen zichtbaar. Foto AP / Danny Lawson

Bij een aanrijding in de Schotse stad Glasgow zijn vanmiddag zes mensen om het leven gekomen. De slachtoffers waren aan het winkelen in het centrum van de stad, toen een vuilniswagen op ze inreed. Ook zijn er verschillende gewonden gevallen, zo bevestigt de politie van de Schotse stad nu via Twitter.

Twitter avatar policescotland Police Scotland Sadly, six people have died as a result of the #GeorgeSquare major road incident. A further update will be issued in due course.

Tegenover persbureau AP stelt een woordvoerder van de politie dat er minimaal zeven mensen ernstig gewond zijn geraakt bij de aanrijding. Dat aantal kan overigens nog flink oplopen, benadrukte hij. Volgens Sky News zijn sommige slachtoffers, nadat de vuilniswagen ze raakte, een meter of 15 door de lucht geslingerd.

Geen aanwijzingen dat aanrijding bewust was

Van opzet lijkt op dit moment geen sprake, zo stelde de politiewoordvoerder, die spreekt van een “zeer ernstige” situatie:

“Op dit moment lijkt het niet op een criminele of opzettelijke actie, die hier vanmiddag plaatsvond, maar we hebben de tijd nodig om alles goed te onderzoeken.”

De aanrijding vond plaats rond 15.30 uur Nederlandse tijd aan het George Square. Daar kwam de vuilniswagen tot stilstand tegen de gevel van het Millennium Hotel.

De plek van de aanrijding, in het centrum van Glasgow.