Erfgenaam brengt dagboeken Wim Kan naar veiling

Meer dan 100 dikke schriften en ringbanden met dagboekaantekeningen van Wim Kan zullen worden geveild. Erfgenaam Frans Ruhl, die jarenlang met cabaretier Wim Kan en zijn vrouw Corry Vonk samenwerkte, doet afstand van de verzameling en zal de opbrengst gebruiken voor de redding van zijn Comedy Theater aan de Nes in Amsterdam. Dat moet sluiten, omdat de deelraad Centrum van de stad het bestemmingsplan heeft veranderd en nu een restaurant toestaat. De huur van het theater is daarom door de eigenaar opgezegd. Hij wil in de oude tabaksfabriek liever een cultureel restaurant dan een theater. Op 2 januari moet Comedy Theater in de Nes gesloten zijn. Op 6 januari dient een kort geding tegen de deelraad om de bestemmingsplanwijziging ongedaan te maken. Een bodemprocedure is in voorbereiding. De veiling is in mei bij Burgersdijk & Niermans in Leiden. Ook het oorlogsdagboek dat Kan schreef tijdens zijn verblijf in het jappenkamp aan de Birmaspoorlijn wordt verkocht. (NRC)