Real voor vierde keer wereldkampioen

Real kroonde zich in Marokko opnieuw tot wereldkampioen. Ronaldo scoorde even niet.

Real Madrid viert in Marrakech feest met de wereldbeker voor clubteams. „We zullen er alles aan doen om van 2015 net zo’n succesvol jaar te maken als van dit jaar”, kondigde Real-coach Carlo Ancelotti aan.
Real Madrid viert in Marrakech feest met de wereldbeker voor clubteams. „We zullen er alles aan doen om van 2015 net zo’n succesvol jaar te maken als van dit jaar”, kondigde Real-coach Carlo Ancelotti aan. Foto AP

Real Madrid heeft zaterdag voor de vierde keer in de historie het wereldkampioenschap voor clubteams gewonnen. De Madrilenen, winnaar van de Champions League, versloegen in Marrakech San Lorenzo met 2-0. Sergio Ramos en Gareth Bale zorgden voor de doelpunten tegen de Argentijnen.

Hoewel het duel in Marokko werd gespeeld, leek het voor Real een thuiswedstrijd. Het grootste gedeelte van de aanwezige supporters koos de kant van de Spanjaarden. Zij werden in de 39e minuut beloond toen Ramos de ban brak. De verdediger nam de openingstreffer in de halve finale tegen het Mexicaanse Cruz Azul (4-0) ook al voor zijn rekening.

Bale, tegen Curz Azul verantwoordelijk voor de 3-0, zorgde zes minuten later voor de ruimere marge. Real gaf de zege daarna niet meer weg. Opvallend genoeg scoorde sterspeler Cristiano Ronaldo niet tijdens het toernooi, dat voor Real maar uit twee wedstrijden bestond. De Portugees was in veertien wedstrijden in de competitie al 25 keer trefzeker.

De winst in de finale betekende voor Real de 22e zege op rij in alle competities. Trainer Carlo Ancelotti hoopt niet dat het daarbij blijft. „Dit is onvergetelijk”, liet de Italiaanse trainer weten. „Deze titel is geweldig, maar het seizoen eindigt hier niet. We zullen er alles aan doen om van 2015 net zo’n succesvol jaar te maken als van dit jaar.”

Real kroonde zich 44 jaar geleden voor het eerst tot wereldkampioen. Toen versloeg ‘de Koninklijke’ het Uruguayaanse Peñarol. In 1998 en in 2002 eiste Real wederom de titel op door respectievelijk Vasco da Gama uit Brazilië en Club Olimpia Asunción uit Paraguay te verslaan.

Het Nieuw-Zeelandse Auckland City stelde eerder op zaterdag het brons veilig. Strafschoppen moesten er aan te pas komen een winnaar te bepalen in het duel met Cruz Azul, dat in de reguliere speeltijd eindigde in 1-1. (ANP)