Politie verwacht geen doorbraak in onderzoek naar moord Els Borst

De politie doet onderzoek bij de woning van Els Borst. De oud-minister werd in februari dood bij haar huis aangetroffen. Foto ANP / Jeroen Jumelet

De politie verwacht niet dat er op korte termijn een doorbraak komt in het onderzoek naar de moord op oud-minister Els Borst. Dat meldt een woordvoerder vanavond, in een reactie op berichtgeving van Nieuwsuur. Volgens het televisieprogramma zou de politie juist een gedetailleerde tip hebben gekregen over de moord.

De zegsman zegt in een reactie aan persbureau ANP dat hij weet om welke tip het gaat. Hij ontkent echter dat de informatie het onderzoek in een stroomversnelling heeft gebracht. Volgens de woordvoerder doen er dagelijks nog meer dan tien rechercheurs onderzoek naar de moord, die in februari van dit jaar plaatsvond.

Tipgever heeft geheimhoudingsplicht

Eerder op de avond stelde Nieuwsuur dat de politie informatie zou hebben gekregen over de moord op Borst. Een psychiatrische patiënt in een ggz-instelling zou bij de dood betrokken zijn. De tip is volgens het televisieprogramma verstuurd door misdaadjournalist Peter R. de Vries, omdat de echte tipgever vanwege een geheimhoudingsplicht niet met de politie mag spreken.