Nicki Minaj: veelzijdig

Nicki Minaj was op mixtapes en remixen altijd al een geweldige, frisse rapster die vol overtuiging de troon van Missy Elliott leek te gaan bestormen. Maar ze koos voor weinig spannende, lichte pop op haar eerste studioalbum en zwakjes zingen op lege lompe vierkwartsmaten op haar tweede.

The Pinkprint toont een artistiek meer zelfverzekerde Nicki Minaj: een boeiende, veelzijdige en virtuoze vrouw die soepel en liefdevol de geweldige rapstijl van The Notorious B.I.G. oproept in het funky Four Door Aventador, worstelt met haar sterrenimago (Seks! Powerwoman!) , twijfelt over de toekomst van haar dochter in All Things Go en indringend vertelt over relatiegeweld in The Crying Game.

De wat plattere formule-singles vallen uit de toon maar Minaj heeft eindelijk een album gemaakt dat past bij haar immense talent.