Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Man rijdt met bestelbus in op bezoekers kerstmarkt Nantes

Foto Ouest France

Een man in een bestelwagen is zojuist ingereden op bezoekers van de kerstmarkt op Place Royale in Nantes. Dat bevestigen verschillende Franse media. Elf mensen raakten gewond, waaronder minstens twee zwaargewond.

Twitter avatar Matlam44 Matos Alerte une personne au sol, appartement elle a essayée de se donner des coup de couteau #Nantes @netchys http://t.co/y2VzgMPU38

Na de crash heeft de man zichzelf om het leven proberen te brengen door zichzelf met een mes te steken. De man had negen steekwonden toen hij werd gevonden. Het is niet duidelijk welke motieven de man had. Persbureau AFP meldt op basis van een lokale ambtenaar dat er nog geen reden is om te vermoeden dat de motieven religieus zijn. Volgens de Franse krant Ouest France, die zich baseert op een politieman en andere getuigen, zou de man “Allah Akbar” (God is groot) geroepen hebben. De markt is tot nader order gesloten.

Twitter avatar LesNews LesNews Suivi - Photo de l’homme ayant foncé dans la foule à Nantes faisant 6 blessés via @JimHeur http://t.co/bKydsNy6jX

Dertien gewonden in Dijon

Gisteren reed een man in op een grote menigte in Dijon. Ook hij zou daarbij “Allah Akbar” hebben geroepen. Dertien mensen raakten daarbij gewond waaronder twee ernstig. De Franse openbaar aanklager meldde vandaag dat de 40-jarige man geen banden had met terreurgroepen. Wel zou hij ernstige psychische problemen hebben gehad.