Koopwoningen in november 2,3 procent duurder dan vorig jaar

ANP / Remko de Waal

Koopwoningen waren in november 2,3 procent duurder dan een jaar daarvoor. Dat is een iets hogere prijsstijging dan in oktober. De trend van hogere huizenprijzen ten opzichte van een jaar daarvoor is nu meer dan een half jaar gaande.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag na onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in Nederland in samenwerking met het Kadaster. Het gemiddeld prijsniveau van koopwoningen is nu ongeveer even hoog als in april 2003. De afgelopen vijf maanden waren de prijzen vrij stabiel (en dus hoger dan een jaar geleden).

Het prijsniveau is 19,2 procent lager ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten. Vergeleken met het dal in juni 2013 liggen de prijzen 2,9 procent hoger.

Het Kadaster bracht vorige week cijfers naar buiten over de woningmarkt. In de eerste elf maanden van dit jaar zijn 35,5 procent meer woningen van eigenaar gewisseld ten opzichte van dezelfde periode. In 2014 zijn tot nu ruim 18 duizend woningen méér verkocht dan in heel 2013.

Bron: Kadaster