Kerncentrale Zuid-Korea slachtoffer van hack

KHNP, de beheerder van 23 Zuid-Koreaanse kerncentrales, meldt dat het slachtoffer geworden is van een computerinbraak. Vorige week vrijdag werden documenten van kerncentrale online gezet die zijn gestolen door hackers. Het ging onder meer om stralingsrisico’s en kaarten met indeling van de centrales en elektriciteitsschema’s. Ook werden persoonlijke gegevens van medewerkers openbaar gemaakt.

Onbekenden eisten dat drie Zuid-Koreaanse kerncentrales voor de Kerstdagen zouden moeten sluiten, anders zouden omwonenden risico lopen. Volgens een woordvoerder van KHNP zijn hackers niet binnengedrongen tot cruciale systemen. „Het is honderd procent onmogelijk dat een hacker centrales kan platleggen want de controlesystemen zijn compleet afgesloten van de buitenwereld.”

Het zou de hackers volgens KHNP gaan om het veroorzaken van sociale onrust. (Reuters)