Jij zorgt ervoor dat kabels en dakbedekkingen niet snel vlam vatten

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Polymer Chemist
Bedrijf: Europiren B.V.
Wat opvalt aan de vacature:
je ontwikkelt stoffen in een laboratorium en bent bereid daarvoor naar Rusland (en vele andere landen) te reizen

Wat doe je dan eigenlijk?

Je maakt stoffen die de basis vormen voor brandvertragende materialen zoals kabels, plastics, dakbedekking en kunststof panelen. De vlamvertrager waarmee je werkt, is gebaseerd op magnesiumhydroxide, een grondstof die gedolven wordt in de mijn van moederbedrijf Russian Mining Chemical Company (RMCC) in Kuldur, Oost-Rusland. Een fabriek in Vyazma in West-Rusland verwerkt de grondstof tot het eindproduct.
De Nederlandse dochteronderneming Europiren plant de bouw van een tweede fabriek in Nederland voor de klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Jij helpt, samen met een team van technische professionals, dit laboratorium op te bouwen waarin je uiteindelijk ook gaat werken. Ook ga je regelmatig naar de fabriek in Rusland en loop je mee bij klanten. Later ga je meer reizen om te praten over je producten op beurzen en congressen.

Wat verdient dat?

Tussen de 50.000 en 65.000 euro bruto per jaar, afhankelijk van je opleiding en ervaring. De functie is in eerste instantie voor een jaar, later is een vast contract mogelijk.

Waarom zoeken ze iemand?

Omdat het bedrijf iemand nodig heeft die onderzoek doet naar nieuwe stoffen die voldoen aan de eisen van de klant.

Wat voor collega moet je zijn?

Je hebt kennis van polymeren, oftewel je hebt een hbo studie gevolgd in de richting van chemie en bij voorkeur al drie jaar ervaring als polymeerchemist op het gebied van vlamvertragers. Ervaring met directe klantcontacten komt ook goed van pas. “Je moet zelfstandig projecten op gaan zetten en begeleiden,” vertelt Lindsay Vek, office manager bij Europiren.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Rusland is niet bepaald het rustigste handelsland op dit moment. Eerder dit jaar dreigde nog een handelsboycot en op dit moment staat de roebel laag. De gevolgen voor Europiren vallen tot nu toe nog mee. Vek: “RMCC wil juist graag uitbreiden in de markten buiten Rusland. De contacten zijn erg goed en de lage stand van de roebel biedt kansen voor de export.”

    • Marieke ten Katen