Grote ontsnappingspoging gevangenis Curaçao verijdeld

Het Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao.
Het Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao. Foto ANP / Lex van Lieshout

Op Curaçao is een grote ontsnappingspoging uit de enige gevangenis tegengehouden. Dat meldt de directeur van het Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao (SDKK).

Tip

Het plan voor de gevangenisuitbraak lekte uit: er zou een tip over een grootste ontsnappingspoging binnen zijn gekomen. De gevangenisleiding doorzocht alle cellen en vond onder andere mobiele telefoons, drugs, anabole steroïden, zelfgemaakte wapens en in twee cellen waren een deel van de tralies doorgezaagd.

De directeur spreekt van een ‘grootse ontsnappingspoging’ omdat er in de aanloop naar de geplande uitbraak overleg is geweest tussen meerdere gevangenen uit verschillende cellen die van plan waren mee te doen.

Twitter avatar johnvandertol John van der Tol Grote ontsnappingspoging verijdeld in gevangenis Curaçao: in twee cellen waren inmiddels al meerdere tralies doorgezaagd #sdkk #curacao

Historie van problemen

De gevangenis op Curaçao heeft een geschiedenis van problemen en misstanden. Zo was er in juli 2012 een schietpartij waarbij een gevangene overleed. En in mei ontsnapten er nog vier zware criminelen.

Vroeger heette de gevangenis Koraal Specht, later werd dat de Bon Futuro-gevangenis en sinds enkele jaren heet het complex Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao.

    • Carlijn Vis