En dít is de laatste Goal van het Weekend van ’t jaar

epa04537145 Franco Vazquez of Palermo celebrates with his teammates after scoring (0-2) during Serie A soccer match Atalanta-Palermo in Bergamo, 21 December 2014. EPA/PAOLO MAGNI
epa04537145 Franco Vazquez of Palermo celebrates with his teammates after scoring (0-2) during Serie A soccer match Atalanta-Palermo in Bergamo, 21 December 2014. EPA/PAOLO MAGNI

Voordat we er een weekje tussenuit gaan voor een welverdiende break tijdens de feestdagen, presenteren we u in deze laatste Goal van het Weekend nog even drie heerlijke doelpunten. En dan overmorgen trouwens ook nog allermooiste goals van 2014!

3. Lasse Vigen Christensen (Fulham)

Koud kunstje voor Fulham dit weekend tegen Sheffield Wednesday. Tijdens de simpele 4-0 werd een heel aardige counter afgeleverd om de derde van de middag te maken. Bij Fulham overigens nog steeds Bryan Ruiz, dit jaar wél vaste basisklant. Bij Wednesday was er in de tweede helft ruimte voor Royston Drenthe. Het was echter Christensen die een fraaie aanval afrondde nadat de ene na de andere tegenstander het bos in werd gestuurd.

2. Mateo Kovacic (Inter)

Roberto Mancini mag dan terug zijn bij de Nerazzuri, de resultaten blijven achter. De ploeg staat trooosteloos elfde en een straatlengte achter op de koplopers. Gisteren kwam de ploeg in eigen huis wel knap terug van een 2-0 achterstand tegen Lazio, Kovacic hyad de overtuigende aansluitingstreffer:

1. Franco Vázquez (Palermo)

“Precisione millimetrica”, zei een Italiaanse commentator terwijl hij de kunde die Vázquez hier aan het daglicht stelt vergeleek met die van Francesco Totti. Millimeternauwkeurigheid. Tsja, daar is geen woord aan gelogen. De Argentijn tovert hier vanaf een metertje of 30 een subtiele voetbeweging tevoorschijn en daar gaat de bal…

http://youtu.be/T9FGbJJ0pyQ