Geen winterweer

Maandag is officieel de winter begonnen, maar van winterweer kunnen we nog steeds niet echt spreken. Het is zelfs uitermate zacht voor de tijd van het jaar, met middagtemperaturen in de dubbele cijfers. Zelfs vanavond en in de nacht naar dinsdag blijft dat in vrijwel het hele land het geval. Op de koudste plekken koelt het af tot een graad of 9, maar op de meeste plaatsen wordt het bij een stevige zuidwestenwind niet kouder dan 10 a 11 graden.

Het kwik loopt dinsdag overdag vervolgens nauwelijks op naar 11 tot 12 graden. Het is wederom een bewolkte dag, met af en toe een beetje lichte regen of motregen, maar in het zuiden van het land komen gedurende de dag ook een paar kortdurende opklaringen voor. De zuidwestenwind waait stevig en bereikt aan de kust soms een windkracht 7, mogelijk zelfs 8.