OM houdt bijeenkomst over rellen in Brabantse Veen

Een brandende auto in het Brabantse Veen tijdens de vorige jaarwisseling.
Een brandende auto in het Brabantse Veen tijdens de vorige jaarwisseling. Foto ANP/ Erik Haverhals

De jongeren die tijdens de vorige jaarwisseling na rellen in het Brabantse dorp Veen werden opgepakt, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst met het Openbaar Ministerie, meldt persbureau ANP. Dit in het kader van de afgelopen en de komende jaarwisseling. Ingewijden melden het persbureau dat het OM een schikking wil treffen met de ongeveer 95 mensen die onterecht werden opgepakt.

Het OM in Breda wil volgens het persbureau niets kwijt over de bijeenkomst. De gemeente weet ervan, maar is niet betrokken.

In Veen is het traditie om tijdens de jaarwisseling auto’s in brand te steken. Vorig jaar liep dit echter uit de hand toen jongeren de confrontatie zochten met agenten. Tientallen mensen werden gearresteerd, een groot deel onterecht.

In juli besloot het OM om in totaal dertien verdachten te vervolgen. In oktober maakte burgemeester Fons Naterop bekend dat er alleen eventueel nog “georganiseerd” autowrakken in brand gestoken mogen worden.