Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Man rijdt in op voetgangers Dijon, ‘roept Allahu Akbar’

Een man in de Franse stad Dijon is ingereden op voetgangers. Daarbij zijn elf mensen gewond geraakt, twee van hen zijn er ernstig aan toe. Volgens omstanders zou de man ‘Allahu Akbar’ (God is groot) hebben geroepen.

Dat meldt persbureau AFP.

Twitter avatar AFP Agence France-Presse #BREAKING Man shouting ‘Allahu Akbar’ drives into crowd in France, injuring 11

De man is aangehouden door de politie. Volgens AFP gaat het om een man van veertig jaar, die eerder in een psychiatrische inrichting heeft gezeten. Het motief is vooralsnog onduidelijk.