FC Twente wint in blessuretijd van Willem II: 3-2

Robbie Haemhouts juicht na scoren van de 1-2 in de wedstrijd tegen FC Twente. Foto: ANP / Toin Damen
Robbie Haemhouts juicht na scoren van de 1-2 in de wedstrijd tegen FC Twente. Foto: ANP / Toin Damen

Dankzij een wonderbaarlijke ontsnapping tegen Willem II gaat FC Twente toch met een positief gevoel de winterstop in. FC Twente stond na de reguliere speeltijd nog met 2-1 achter, maar pakte met tien man alsnog de winst.

Daardoor is Twente halverwege het seizoen de nummer 5 van de ranglijst, op vijftien punten achterstand van koploper PSV.

Twente in begin van wedstrijd veelbelovend

Schreuder borduurde tegen Willem II voort op het succesvolle experiment van woensdag in de beker bij De Graafschap. Met Youness Mokhtar en Bilal Ould-Chikh op de vleugels en Jesús Corona als ‘valse’ spits koos de trainer van Twente voor veel beweging en variatie voorin. Het begin van Twente was veelbelovend, want al na twaalf minuten stond de thuisclub op voorsprong.

Mokhtar werd strak aangespeeld door Kamohelo Mokotjo, draaide weg bij Jordens Peters en schoot de bal in de verre hoek langs doelman Kostas Lamprou (1-0). Het leek de opmaat richting een soepele overwinning voor de ploeg van Schreuder, maar daarvoor ontbrak de overtuiging in het spel.

Na 72 minuten: 1-2

In plaats van door te drukken, liet Twente de ‘Tricolores’ terugkomen in de wedstrijd. Na een half uur was Ali Messaoud het eindstation van een vloeiende Tilburgse aanval. De schaduwspits maakte het af met een geplaatst schot over doelman Sonny Stevens vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-1.

Het publiek in de Grolsch Veste schreeuwde FC Twente naar voren, maar veel aanvallen strandden al in een vroeg stadium. Mokhtar kreeg twee grote kansen om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten, maar de vleugelspits schoof de bal eerst naast het lege doel en wachtte daarna te lang met schieten. Na 72 minuten werd Twente gestraft voor het tegenvallende en slappe spel, toen Robbie Haemhouts de bezoekers op 1-2 zette.

Twee doelpunten in blessuretijd

Toen invaller Renato Tapia bij Twente ook nog rood kreeg, leek de thuisclub met een enorme kater de winterstop in te gaan:

Door treffers van Andreas Bjelland en invaller Torgeir Börven in blessuretijd leidde de wedstrijd toch nog tot een feest in Enschede.