Eredivisie: Feyenoord wint moeizaam, Vitesse geeft bekerwinst passend vervolg

Vier wedstrijden in de Eredivisie vandaag, de laatste vier voor de winterstop. In de eerste daarvan gaf Vitesse een goed vervolg aan het pak slaag dat het afgelopen donderdag in de achtste finale van de beker bij Ajax (0-4) uitdeelde. In de tweede wist Feyenoord moeizaam te winnen van NAC Breda. Later voorkwam Mike van der Hoorn dat Ajax verder achterop raakte op PSV.

Vitesse - Heracles Almelo: 3-0

Bertrand Traoré was net als in de Arena de grote man. De 19-jarige aanvaller uit Burkina Faso scoorde ook in de eigen Gelredome twee keer en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning van Vitesse. De andere goal werd gemaakt door Zakaria Labyad. Alle goals werden voor de rust gemaakt.

Vitesse, dat maar niet echt in vorm wist te raken in de Eredivisie de afgelopen weken, stijgt door de overwinning naar een voorlopig tiende plaats.

De 3-0 van Vitesse, de tweede van Traoré:

Feyenoord - NAC Breda: 1-0

Colin Kazim-Richards maakte voor Feyenoord in de 32e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee herstelde Feyenoord zich enigszins van de dreun die PSV woensdag in Eindhoven uitdeelde (4-3). Voor NAC Breda was het de vierde opeenvolgende verloren partij op eigen veld.

Ajax - Excelsior: 2-0

Mike van der Hoorn voorkwam dat Ajax verderop achterop is geraakt bij koploper PSV. Hij schoot in de 83e minuut in het doel. Later zette Richairo Zivkovic de score op 0-2. Dankzij de overwinning gaat Ajax met een achterstand van vier punten op lijstaanvoerder PSV de winterstop in. De club haalde na zeventien duels vijf punten meer dan vorig jaar; PSV twintig.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Mike van der Hoorn bedankt het uitvak. De andere Ajacieden vergezellen hem nu en klappen richting de 400 Ajax-fans. #excaja

FC Twente - Willem II: 3-2

Met twee doelpunten in blessuretijd heeft FC Twente zondag de winst gepakt tegen Willem II. De ploeg van trainer Alfred Schreuder stond na de reguliere speeltijd met 2-1 achter, maar pakte met tien man de overwinning door treffers van Andreas Bjelland en Torgeir Börven: 3-2. Twente speelde de laatste tien minuten met een man minder na rood voor invaller Renato Tapia.

Hier meer over deze wedstrijd.