In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere de aanslag op een school in Peshawar en de gijzeling in Sydney, prins Harry in Afrika en het Haagse Torentje in beeld.
Den Haag, Nederland. 18 december 2014. Halbe Zijlstra en Mark Rutte in gesprek met Edith Schippers in het Torentje, gezien door de lampjes van de kerstmarkt. Tussen de regeringspartijen VVD en PvdA vindt crisis-overleg plaats over de zorgwet van minister Edith Schippers van Volksgezondheid die is weggestemd in de Eerste Kamer.
David van Dam
Peshawar, Pakistan. 17 december 2014. Na de aanslag van de Talibaan op de militaire school.
REUTERS/Fayaz Aziz
Heihe, China. 16 december 2014. Soldatenoefening bij een temperatuur van -30 graden Celsius.
REUTERS / China Daily
Peshawar, Pakistan. 16 december 2014. Mohammed Ali Khan, 15 jaar oud, kwam om bij de aanval van de Taliban op de militaire school in Peshawar. 132 leerlingen en stafmedewerkers vonden de dood.
REUTERS / Zohra Bensemra
Hong Kong, 16 december 2014. Een gemanipuleerde afbeelding van de Chinese president Jinping is achtergebleven op de plek van de anti-regeringsprotesten in Hongkong.
REUTERS / Athit Perawongmetha
Plum Island, Massachussets, Verenigde Staten. 15 december 2014. Leden van de kustwacht oefenen met het afsteken van vuursignalen.
REUTERS / U.S. Coast Guard / MyeongHi Clegg
Shanghai, December 15, 2014.
REUTERS / Aly Song
Donetsk region. 15 december 2014.
REUTERS / Maxim Shemetov
Ten noorden van Aleppo, Syrië. 15 december 2014. Een rebel vuurt mortiergranaten af op stellingen van het Syrische pro-regeringsleger.
AFP / Karam Al-Masri
Sydney, 15 december 2014. Een gijzelaar uit het Lindt Café weet te ontsnappen.
AP /Rob Griffith
Foto van de week: 14 december, een lange rij stemgerechtigden aan een kiesbureau in Srinagar, Kashmir. Het lijkt wel of de rij in de vorm van een hartje wacht. Het heeft iets vredelievends ook al moet je daartoe blijkbaar wel mannen en vrouwen apart laten aanschuiven. (Evert Hermans, Fotoredactie Nrc Handelsblad)
REUTERS / Danish Ismail
Gaza City, 14 december 2014. De gewapende tak van Hamas, de al-Qassam Brigades, zakken langs de muur naar beneden tijdens een manifestatie ter ere van het 27-jarig bestaan van Hamas. Het Europese Hof oordeelde deze week dat de Palestijns-islamitische organisatie van de terroristenlijst moet worden verwijderd.
REUTERS / Suhaib Salem
Nantes, Frankrijk. Voetballers Ismael Bangoura (Nantes) en Jermey Choplin botsen tijdens de Franse League Cup-wedstrijd.
AFP / Jean-Sebastien Evrard
Mokhotlong, Lesotho. 8 december 2014. Prins Harry bezoekt een van zijn liefdadigheidsinstellingen, genaamd Sentebale, die voorziet in onderwijs en gezondheidszorg.
AFP / POOL / Chris Jackson