Weer

Deze dagen vlak voor Kerst verlopen zacht en wisselvallig, met na het weekeinde opnieuw temperaturen in de dubbele cijfers. Daarbij is het op maandag en dinsdag bewolkt met van tijd tot tijd (mot)regen.

Vanmiddag laat de zon zich wel af en toe zien, het vaakst in het zuidwesten van het land. Daar lijkt het ook overwegend droog te blijven.

Elders valt een aantal buien, die vooral in het noorden ook gepaard kunnen gaan met een sterk vlagerige wind, hagel en wellicht een klap onweer. Boven land waait het matig, aan zee staat een vrij krachtige tot harde westenwind met 5 tot 7 Beaufort. Daarbij wordt het rond 8 graden in de Achterhoek tot 9 of 10 graden aan zee.

Vanavond stopt het met regenen. De nacht verloopt wisselend bewolkt en droog. Het koelt af tot tussen 4 en 7 graden.

Morgen waait het met een matige tot soms zelfs krachtige wind aan zee nog steeds stevig door. Aan de temperatuur verandert weinig. De buien zijn echter wel van het toneel verdwenen, het blijft vrijwel geheel droog. Wolkenvelden overheersen, de zon laat zich haast niet zien.