Real Madrid voor vierde keer wereldkampioen

Real Madrid viert de overwinning op San Lorenzo in de FIFA Club World Cup 2014.
Real Madrid viert de overwinning op San Lorenzo in de FIFA Club World Cup 2014. Foto EPA ? Mohamed Messara

Real Madrid heeft voor de vierde keer in de historie het wereldkampioenschap voor clubteams gewonnen. De Madrilenen, winnaar van de Champions League, versloegen in Marrakech San Lorenzo met 2-0. Sergio Ramos en Gareth Bale zorgden voor de doelpunten tegen de Argentijnen.

Hoewel het duel in Marokko werd gespeeld, leek het voor Real een thuiswedstrijd. Het grootste gedeelte van de aanwezige supporters koos de kant van de Spanjaarden. Zij werden in de 39e minuut beloond toen Ramos de ban brak. De verdediger nam de openingstreffer in de halve finale tegen het Mexicaanse Cruz Azul (4-0) ook al voor zijn rekening.

Bale, tegen Curz Azul verantwoordelijk voor de 3-0, zorgde zes minuten later voor de ruimere marge. Real gaf de zege daarna niet meer weg. Opvallend genoeg scoorde sterspeler Cristiano Ronaldo niet tijdens het toernooi, dat voor Real maar uit twee wedstrijden bestond. De Portugees was in veertien wedstrijden in de competitie al 25 keer trefzeker.

44 jaar geleden was de eerste keer

Real kroonde zich 44 jaar geleden voor het eerst tot wereldkampioen. Toen versloeg ‘de Koninklijke’ het Uruguayaanse Peñarol. In 1998 en in 2002 eiste Real wederom de titel op door respectievelijk Vasco da Gama uit Brazilië en Club Olimpia Asunción uit Paraguay te verslaan.

Het Nieuw-Zeelandse Auckland City stelde eerder op zaterdag het brons veilig, zij het met moeite. Strafschoppen moesten er aan te pas komen een winnaar te bepalen in het duel met Cruz Azul, dat in de reguliere speeltijd eindigde in 1-1. De strafschoppenreeks werd door Auckland met 4-2 gewonnen.

(ANP)

    • Carlijn Vis