Op wereldreis met meisje met zelfde naam als je ex, want ticket al betaald

De Canadees Jordan Axani zou op wereldreis gaan met zijn vriendin. Maar toen ging het uit. Via sociale media vindt hij een meisje met dezelfde naam als zijn ex. Morgen vertrekken ze.

Jordan Axani Still uit YouTube-filmpje 'Introduction to A Ticket Forward'

Je relatie gaat uit, maar je hebt al een vliegticket gekocht om samen - met je ex - de wereld rond te reizen: wat doe je? A. Je gaat alleen, B. Je dwingt haar het ticket te betalen maar niet te gebruiken of C. Je zoekt iemand met exact dezelfde naam als je ex-vriendin.

De 28-jarige Canadees Jordan Axani koos voor het laatste. En met succes. In mei boekte hij een wereldreis met zijn toenmalige vriendin Elizabeth Gallagher. Toen de relatie eindigde vond hij het zonde als haar ticket verloren ging. Bij de aankoop hoefde hij geen paspoortgegevens in te vullen, alleen een naam en een geboorteland, dus in princupe kon ieder Canadees meisje met de naam Elizabeth Gallagher nu met hem mee op avontuur.

18 meisjes die hetzelfde heten

In november startte hij zijn zoektocht naar een meisje met exact dezelfde naam. Hij postte zijn plan op sociale media en kreeg duizenden reacties, waaronder 18 Canadese meisjes die hetzelfde heetten als zijn ex-vriendin.

De Canadees koos voor de 23-jarige Elizabeth Quinn Gallagher, die overigens een vriendje heeft. Axani, die zichzelf op zijn blog omschrijft als “Lover of adventure and passion for giving back” zegt:

“De reis is puur platonisch. Het wordt fantastisch.”

Gallagher zegt dat ze het eerst “best gek vond” om een paar dagen voor kerst met een wildvreemde op reis te gaan, maar sinds de twee uren met elkaar hebben gebeld, “voelt het alsof we al tijden vrienden zijn”. Volgens Axani kostte het ticket trouwens zo’n 6.000 Canadese dollars, omgerekend ruim 4200 euro.

Goed doel gestart

Axani kreeg veel reacties en publiciteit op zijn plan, maar één bericht raakte hem in het bijzonder: een 8-jarig jongetje schreef dat hij blind aan het worden was en de wereld wil zien voordat hij helemaal niets meer kan zien.

Dit verhaal inspireerde Axani om samen met zijn broer een goed doel op te zetten onder de naam A Ticket Forward. De organisatie helpt mensen die het geld er niet voor hebben om toch op hun droomreis te kunnen gaan.

Morgen vertrekken

Axani en “Gallagher 2″ vertrekken morgen. De reis begint in New York en gaat verder via Milaan, Praag, Parijs, Bangkok en New Delhi om uiteindelijk op 12 januari te eindigen in Toronto.

De trip van Axani en Gallagher is online te volgen via Twitter en zijn website.

    • Carlijn Vis