Net als Abe blijft Jordy gewoon in Friesland

None

Schaatsen is leuk, maar een mens wil meer doen dan een beetje heen en weer rijden. Zeker als je al zo jong zo goed kunt schaatsen als Jordy Post. De jongen uit Haskerhorne, dat tegen Joure aan ligt, kon op zijn vierde al schaatsen, maar hij wilde méér. Goeie stunts maken bijvoorbeeld. En achteruitschaatsen, een van zijn specialiteiten. Dus ging hij toen hij vijf werd op ijshockey. Drie weken geleden werd hij acht jaar. Nog een jaar of tien, dan speelt hij in het eerste van de Unis Friesland Flyers, vroeger bekend als het zevenvoudig kampioensteam Feenstra Flyers uit de jaren zeventig.

Dat is sportgeschiedenis, maar Post komt eraan. Voor geen enkele bodycheck deinst deze veelscorende winger terug. Dat zie je eigenlijk al aan zijn vastberaden blik. Al zijn er zaken waar hij niets van moet hebben, zoals het met je stick heel hard op de helm van je tegenstander slaan. „Nee, dan word je geschorst!” Straks gaat de NHL aan hem trekken, maar Jordy heeft besloten in Nederland te blijven spelen. Net als die andere grote Heerenveense sporter. Us Abe heeft AC Milan immers ook altijd weerstaan.

    • Arjen Fortuin