Jij moet obese mensen naar de kliniek trekken

Wat wilde je later worden? Je antwoordde vast nooit: Vestigingscoördinator van een obesitaskliniek. Er is een vacature voor.

Bedrijf:

Nederlandse Obesitas Kliniek.

Opvallend:

Je moet binnen een straal van 50 kilometer rond Eindhoven wonen.

Wat doe je dan eigenlijk?

Leidinggeven aan de Eindhovense vestiging van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), die drie dagen per week open is. De kliniek behandelt mensen met morbide obesitas in zeven vestigingen verspreid over Nederland.

De behandeling bij NOK duurt twee jaar (en heeft een nazorgtraject van vijf jaar) en wordt door zorgverzekeraars vergoed – mits een patiënt aan bepaalde criteria voldoet. Hij of zij moet bijvoorbeeld al tevergeefs hebben geprobeerd af te vallen. De vestigingscoördinator is verantwoordelijk voor een team van zeven werknemers – zoals een zorgcoördinator, arts, diëtist, psycholoog en een bewegingsdeskundige. Die begeleid en beoordeel je.

Naast de dagelijkse leiding is het de bedoeling dat je de bekendheid van de kliniek in de regio Eindhoven vergroot.

Langs bij ziekenhuizen en specialisten dus, maar ook bij sportscholen en diëtisten, om over het programma van de kliniek te vertellen. „Het is belangrijk dat je commercieel kan denken”, zegt HR-manager Marieke Assink.

Wat voor collega moet je zijn?

Ze willen het liefst iemand die ervaring heeft in de zorg én in het bedrijfsleven. Al is dat eerste geen absolute vereiste, zegt Assink. Een zakelijke en betrokken houding is in ieder geval belangrijk. Sinds 2009 is het bedrijf snel gegroeid. „Een professionaliseringsslag”, noemt Assink het.

Waarom zoeken ze iemand?

Je vervangt de vorige coördinator, die heeft een andere baan gevonden.

Wat verdient het?

Tussen 2.700 en 4.000 euro bruto per maand bij 36 uur per week.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Het bedrijf gaat nog uitbreiden.

Het doel van de NOK is om uiteindelijk tien vestigingen in Nederland te hebben. „Dan hebben we landelijke dekking.”

Daarnaast is obesitas een groeiend maatschappelijk probleem:er zijn steeds meer mensen met overgewicht. Een relevante functie dus.

    • Annemarie Sterk