Israël voert luchtaanvallen uit op Hamas in Gazastrook

Voor het eerst sinds de oorlog in augustus heeft Israël luchtaanvallen op Hamas uitgevoerd. De beweging zou raketten hebben afgevuurd op Israël.
Voor het eerst sinds de oorlog in augustus heeft Israël luchtaanvallen op Hamas uitgevoerd. De beweging zou raketten hebben afgevuurd op Israël. Foto ANP/EPA/Mohammed Saber

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op een militaire installatie van Hamas in de Gazastrook. Het is de eerste keer dat Israël zo’n actie onderneemt sinds een staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël in augustus is ingegaan.

De militaire actie is een vergelding voor raketten die vanuit het Palestijnse gebied naar Israël zijn geschoten, meldde de BBC en de Israëlische krant Haaretz.

Volgens het Israëlische leger is er gisteren vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd die op een veld in Zuid-Israël tot ontploffing kwam. Daarbij raakte niemand gewond en niets beschadigd. “De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor deze aanval op Israël”, aldus een woordvoerder van het Israëlische leger. (ANP)