Huntelaar verlengt contract bij Schalke met twee jaar

epa04508572 Schalke's Klaas-Jan Huntelaar celebrates his 4-1 against Mainz' goal keeper Loris Karius during the Bundesliga soccer match FC Schalke 04 and FSV Mainz 05 at Veltins arena in Gelsenkirchen, Germany, 29 November 2014. Klaas-Jan Huntelaar scoort voor Schalke Foto EPA / Bernd Thissen

Klaas-Jan Huntelaar verlengt zijn contract bij voetbalclub Schalke 04. Met dit nieuwe contract speelt hij in elk geval tot half 2017 bij de Duitse club.

Dat meldt de club uit Gelsenkirchen vandaag vlak voor het begin van duel in de Bundesliga tussen Schalke en Hamburger SV. Het contract van de 31-jarige Nederlander bij ‘die Königsblauen’ liep eind dit seizoen af.

Verlenging was verwacht

Er waren al een aantal maanden signalen dat Huntelaar zijn contract zou verlengen. Directeur Horst Heldt zei begin december over zijn spits:

“Hij is een heel belangrijke speler met een geweldig doelpuntengemiddelde. Als hij goed wordt aangespeeld, is hij één van de beste spitsen van Europa.”

Voetbalcarrière

In het seizoen 2008-2009 voetbalde Huntelaar bij Real Madrid. In augustus 2010 maakte hij de overstap van AC Milan naar Schalke. Hij speelde 160 officiële wedstrijden voor de Duitse club, waarin hij 101 keer scoorde. In het seizoen 2011-2012 was hij topscorer van de Bundesliga; in de competitie scoorde hij toen 29 keer.

Het is niet duidelijk hoeveel Huntelaar gaat verdienen de komende twee jaar bij Schalke, maar de Duitse krant Bild had het twee maanden geleden over een bedrag van 14 miljoen euro.

    • Carlijn Vis