Nono, het zigzag kind

(Vincent Bal, 2012). Groots opgezette internationale coproductie van de regisseur van Minoes, naar het boek Het zigzagkind van David Grossman. De bijna 13-jarige Nono onderneemt een tocht vol vermommingen en gedaanteverwisselingen op zoek naar familiegeheimen en de moeder die hij nooit kende, om te ontdekken dat hij een zigzagkind is.

Nono speelt zich af in een nostalgisch aanlokkelijk universum van fifties-jurken, sixties-auto’s en treinen uit de jaren zeventig. Voor wie daarmee geen probleem heeft is Nono een vlotte coming of age-film. Fedja van Huêt heeft als Nono’s vader te weinig omhanden om de complexe vader-zoonrelatie te verklaren. Het plezier zit in twee substituutmoeders: de verloofde van Nono’s vader en Isabella Rossellini als nachtclubzangeres Lola Ciperola. Dames die met één knipoog de witz in het verhaal houden.

NPO3, 09.00-10.30u.