Eredivisie: Cambuur scoort in 89ste minuut, PSV wint met 5-0

Foto: Novum / Sietse de Boer
Foto: Novum / Sietse de Boer Sander van der Streek van Cambuur in actie tegen PEC Zwolle

Vier wedstrijden in de Eredivisie vanavond. Cambuur verslaat PEC Zwolle door een penalty in de één-na-laatste minuut van de officiële speeltijd. PSV wint met 5 - 0 van de Go Ahead Eagles. Dordrecht en Groningen scoren allebei maar één keer. FC Utrecht wint met een verrassend ruime uitzege van AZ.

Cambuur - PEC Zwolle 2-1

SC Cambuur heeft na vier thuisnederlagen op rij weer eens een wedstrijd in het eigen stadion gewonnen. De ploeg van trainer Henk de Jong versloeg PEC Zwolle met 2-1.

PEC voetbalde in de eerste helft makkelijker dan de thuisploeg en kwam via Thomas Lam verdiend op voorsprong. Cambuur had in de tweede helft het beste van het spel en dat vertaalde zich in de 57ste minuut naar de gelijkmaker van Sander van de Streek. Het leek lang bij 1-1 te blijven, totdat Hahn in de slotfase Martijn Barto neerlegde. Erik Bakker benutte de strafschop in de 89ste minuut feilloos en stelde daarmee de zege veilig.

Het eerste doelpunt van PEC:

Het doelpunt van Van de Streek:

PSV - Go Ahead Eagles 5-0

PSV heeft de laatste competitiewedstrijd van dit jaar eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Phillip Cocu klopte de bezoekers uit Deventer met 5-0. Santiago Arias opende na een kwartiertje de score, Memphis Depay voerde die daarna op met doelpunten in de 33ste en 79ste minuut. De aanvaller tilde zijn totaal in dit seizoen op naar tien treffers. In de slotfase scoorden de invallers Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon ook nog.

PSV gaat de winterstop in als trotse koploper van de eredivisie met 43 punten uit zeventien wedstrijden. Titelverdediger Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij Excelsior, volgt op zeven punten achterstand.

Dordrecht - Groningen 1-1

FC Dordrecht heeft voor het eerst dit seizoen op eigen veld een punt gepakt. De hekkensluiter van de eredivisie speelde tegen FC Groningen met 1-1 gelijk. De Groningers hadden voor rust de leiding genomen dankzij een doelpunt van Michael de Leeuw. Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Robin Gosens voor de gelijkmaker.

Dordrecht blijft wel laatste met zeven punten uit zeventien duels.

AZ - Utrecht 0-3

FC Utrecht heeft zaterdag met een verrassend ruime uitzege op een weerloos AZ (3-0) de eerste helft van het seizoen afgesloten. De winnende ploeg speelde vooral voor rust hoe trainer Rob Alflen dat zo graag wil. De formatie beloonde zichzelf toen met drie treffers voor een dominant optreden.
FC Utrecht maakte hardhandig een einde aan een serie van zeven ongeslagen wedstrijden van AZ.

Edouard Duplan was de grote man bij FC Utrecht. De 31-jarige Fransman zorgde in de elfde minuut met een kopbal voor de openingstreffer. Hij draaide in de 28e minuut handig weg bij Wesley Hoedt en tekende ook voor de 0-2.

AZ speelde in de tweede helft met een stuk meer inzet, maar kwam ondanks een schot op de paal (Simon Poulsen) en lat (Steven Berghuis) niet meer in de buurt van een gelijkspel.

De wedstrijdgegevens komen van het ANP.

    • Carlijn Vis