Tokkies en bietsende ballen op de Masters of LXRY-beurs

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: De Masters of LXRY-beurs in de RAI – ‘for the luxury lifestyle’.

Wie: Royal Dragon Vodka-directeur Harvey Lee, directeur Menno van Kommer van autobedrijf Nefkens, juwelier Bruno Nieuwenhuyse en zijn dochter

Harvey Lee neemt nog maar een slokje. Van zijn eigen Royal Dragon Vodka. “Ik ben hier dus de directeur van”, zegt hij. “Wil je ook een glas?” Het is stil op de Masters of LXRY-beurs – voorheen de Miljonair Fair - in de RAI. Geen met juwelen behangen dames, geen Porsches voor de deur.

Bietsende ballen

Integendeel, zucht Lee. Het is niet helemaal wat hij ervan verwacht had. Hoop je op dames en heren van een zeker niveau, wordt je stand overspoeld door bietsende ballen. Mogen ze een shotje wodka? Een shotje? Pardon? Dit moet met zorg en aandacht gedronken worden. Lee doet het wel even voor. Een klein slokje dan.

Uit de vitrine pakt hij een gigantische fles met daarin een glazen draak, goudschilfers en een lichtje.

“Mooi hè. Maar daar heeft niemand hier oog voor.”

Schoenen vergeten te poetsen? Geen probleem. Doen ze voor je, op de LXRY-beurs. #RAI

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Tokkies

Ook bij de stand van autobedrijf Nefkens is de sfeer wat bedompt. En ze hebben net nog wel een Cadillac verkocht. Directeur Menno van Kommer wil niet zeggen voor hoeveel.

“Ja, straks leest hij dit terug. Voor heel weinig, schrijf dat maar op: ‘Die Cadillac is zeer onder de prijs verkocht.’”

Goed. Van Kommer en zijn assistente ergeren zich aan het “tokkie-gehalte”, leggen ze uit. Gelukkig heeft hij wel net ontdekt waar ze rosé schenken. Daar gaat hij nu even heen. Willen wij ook een glaasje? Tot zo dan.

En een misverstand

Hé! Zien wij daar dan een vrólijk gezicht? Nee. Inschattingsfoutje. Eenmaal dichterbij blijkt de beeldschone brunette diep fronsend naast een Jaguar te staan. “Iedereen ziet mijn vader aan voor mijn vriend”, zegt ze. “Gevalletje golddigger dus.” Haar vader haalt zijn schouders op. Hij kan het ook niet helpen. Of ze haar mening even kan geven over deze auto, vraagt hij dan. Maar daar heeft ze al geen zin meer in. Nog één roseetje en dan naar huis. Goed plan.

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken