Te laat op je werk? 5 Procent overkomt het elke dag

Foto ANP

Hoe vaak kom je te laat op je werk, vroeg NRC Q maandagochtend. 47 procent, zo bleek uit ons onderzoek, overkwam dat minstens één keer per maand. Dat is veel meer dan uit Amerikaans onderzoek bleek. 5 procent komt zelfs elke dag te laat. Dat is dan weer evenveel als de ruim duizend Amerikaanse respondenten.

Waarom?

De belangrijkste reden voor het te laat komen: de NS. Of in ieder geval: vertraging in het openbaar vervoer. 20 procent gaf aan dat ze daardoor het vaakst te laat komen, veel meer dan in de VS. Een andere goede reden is file. Maar zeker 44 procent komt ook om minder goede redenen te laat. Zoals verslapen, gewoon te langzaam zijn of geen zin hebben.

Een van de gekste redenen die werd ingezonden: “M’n moeder had de deodorant verwisseld voor een bus haarlak, en ik heb twintig minuten met m’n armen in de lucht gestaan”.

    • Anouk van Kampen