Wüst internationaal geëerd

Ireen Wüst is gisteren door persbureau Reuters gekozen tot sportvrouw van het jaar. De schaatsster die op de Olympische Winterspelen begin dit jaar in Sotsji twee keer goud en drie keer zilver won, werd door sportjournalisten wereldwijd verkozen boven de Amerikaanse tennisster Serena Williams. Wüst werd dinsdag op het Nederlandse sportgala ook al door haar Nederlandse sportcollega’s tot sportvrouw van het jaar gekozen. Wüst (28) was in het olympisch jaar dominant in het vrouwenschaatsen en evenaarde met haar vijf medailles het toernooirecord. Met in totaal acht olympische medailles, waarvan vier gouden, is ze bovendien de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden. De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy werd verkozen tot sportman van het jaar. Hij won dit jaar twee majortoernooien. De voetbalploeg van wereldkampioen Duitsland werd sportploeg van het jaar. Diego Simeone van de Spaanse kampioen Atlético Madrid werd trainer van het jaar. (ANP)