Pakistaans leger doodt 67 Talibaanstrijders

Een Pakistaanse scholier loopt langs een muur vol kogelgaten van de school in Peshawar waar Talibanstrijders eerder deze week een bloedbad aanrichtten. Foto: AFP / A. Majeed
Een Pakistaanse scholier loopt langs een muur vol kogelgaten van de school in Peshawar waar Talibanstrijders eerder deze week een bloedbad aanrichtten. Foto: AFP / A. Majeed

Bij een offensief van het Pakistaanse leger in het noordwesten van het land zijn 67 Talibaanstrijders gedood. Het gaat om een vergeldingsactie voor de aanslag op een school in Pershawar eerder deze week, waarbij 148 mensen omkwamen, onder wie veel kinderen.

Dat meldt persbureau AP. Gisteren werden tien opstandelingen gedood door grondtroepen en kwamen 17 strijders om bij luchtaanvallen. Vandaag zijn nog eens 32 strijders gedood bij een offensief in de Tirahvallei. Het is niet bekend waar de overige opstandelingen zijn omgekomen.

Vergelding voor aanslag op militaire school

Dinsdag werd op een school in Peshawar een bloedige aanslag gepleegd door Talibaanstrijders. Het ging om een school voor kinderen van Pakistaanse militairen. Zeven gewapende mannen liepen het schoolgebouw in en begonnen om zich heen te schieten. Daarbij kwamen zeker 148 mensen, het merendeel kinderen, om het leven.

De aanslag was een vergelding van Talibaanstrijders voor aanvallen van het Pakistaanse leger in de regio’s Khyber en Noord-Waziristan, waar veel Talibaanstrijders zich schuil houden.

    • Eva de Valk