Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Rampen

Identificatie resten MH17 duurt nog maanden

Foto ANP / Pierre Crom

De identificatie van resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gaat nog maanden duren, tot in het voorjaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek naar de ramp. De experts moeten nog honderden bot- en weefselresten onderzoeken.

Deze week werd nog gemeld dat stoffelijke resten zijn gevonden tussen wrakstukken van het vliegtuig die op de militaire luchtmachtbasis Gilze-Rijen worden onderzocht. Het zou gaan om zeer kleine resten.

De identificatie vindt plaats in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Van de 298 slachtoffers zijn er inmiddels 294 geïdentificeerd. De vier nog niet geïdentificeerde slachtoffers zijn allen Nederlanders. (ANP)