Feyenoord, Sparta, Excelsior - een verdeelde stad in kaart

Uniek in Nederland: een stad met drie profclubs. En dus is Rotterdam diep verdeeld. Het grote Feyenoord op Zuid. De oudste profclub van Nederland, Sparta, aan de westkant van de stad. En Excelsior, al jaren pendelend tussen eerste en eredivisie, in Kralingen.

Het Kasteel, stadion van Sparta Rotterdam. ANP/Ed Oudenaarden

Uniek in Nederland: een stad met maar liefst drie professionele voetbalclubs. En dus is Rotterdam diep verdeeld. Het grote Feyenoord op Zuid. De oudste profclub van Nederland, Sparta, aan de westkant van de stad. En Excelsior, al jaren pendelend tussen eerste en eredivisie, in Kralingen.

Hoe zijn de supporters van die drie clubs over de stad verspreid? (€), wilden we weten. Onderstaande plattegrond brengt in kaart waar in Rotterdam de seizoenkaarthouders wonen. En wat is - na de drie stadsclubs - met 160 seizoenkaarthouders eigenlijk de populairste vereniging? Het zál toch niet…?

De kaart is geïnspireerd door een eerder project van dagblad Tubantia, dat de verdeling van supporters over Nederland onderzocht. De gegevens zijn afkomstig van Tubantia en Daan Louter.

Lees ook in NRC Handelsblad: En, voor wie bent u? (€)