Cultuur

Hej Korea! Dit is de allergrootste Ikea ter wereld

Het was meteen gezellig. Al in 2012 werd de mega-Ikea aangekondigd, die met een vloeroppervlakte van 59.000 vierkante meter bijna even groot is als het Louvre. Helemaal vanzelf ging het niet. Toen de website van Ikea Korea in de lucht ging, voorafgaand aan de opening, ontstond er direct al verontwaardiging dat de prijzen veel hoger leken te liggen dan bij Ikea in China en Japan.
Het was meteen gezellig. Al in 2012 werd de mega-Ikea aangekondigd, die met een vloeroppervlakte van 59.000 vierkante meter bijna even groot is als het Louvre. Helemaal vanzelf ging het niet. Toen de website van Ikea Korea in de lucht ging, voorafgaand aan de opening, ontstond er direct al verontwaardiging dat de prijzen veel hoger leken te liggen dan bij Ikea in China en Japan. Foto AFP

Heaven is a place on earth, schrijft het Koreaanse expatblog over Gwangmyeong, net onder Seoul. En ja, daar zit wat in. De grootste Ikea ter wereld is er net geopend.

En zo lokt Ikea de Zuid-Koreanen: