Bloedsinaasappel-yoghurttaart

We maakten een menu uit Hemelse Modder deze week, een kookboek dat is uitgegeven door het gelijknamige Amsterdamse restaurant. Vandaag de afsluiting met deze frisse bloedsinaasappel-yoghurttaart.

Verhit de oven tot 170 graden. Meng de ingrediënten voor de taartbodem tot een deeg. Voeg er, als het te plakkerig blijkt, nog een beetje bloem aan toe. Bekleed de bodem van een (ingevette) springvorm met het deeg en prik er met een vork her en der gaatjes in. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen. Kook het bloedsinaasappelsap met de suiker en het merg uit de vanillestokjes tot licht stroperig. Laat de gelatine 15 minuten in ijskoud water weken en meng de uitgeknepen blaadjes door het ingekookte sap. Laat het mengsel afkoelen tot het nog net schenkbaar is en meng het door de yoghurt. Laat dit mengsel afkoelen maar niet helemaal stijf worden. Spatel de geslagen slagroom door het yoghurtmengsel. Schep het mengsel op de afgekoelde bodem. Zet de taart in de koelkast om goed op te stijven. Week voor de gelei de gelatine ongeveer 5 minuten in ijskoud water. Verwarm het sinaasappelsap met de munt, zet de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine in het sap op. Laat het mengsel afkoelen en schenk de gelei wanneer die begint te stollen over de taart.