Acht kinderen dood bij steekpartij Australië

De politie heeft de straat afgezet op de plek in de stad Cairns waar acht kinderen zijn doodgestoken. Foto: EPA / Cleo Fraser
De politie heeft de straat afgezet op de plek in de stad Cairns waar acht kinderen zijn doodgestoken. Foto: EPA / Cleo Fraser

Bij een steekpartij in de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Een 34-jarige vrouw, moeder van zeven van de kinderen, is gewond geraakt.

Dat melden Australische media.

De politie kwam om 11.20 uur lokale tijd ter plaatse en vond in een huis de lichamen van acht kinderen tussen de 18 maanden en 15 jaar. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie is met veel materieel uitgerukt. Een deel van de straat is afgezet en de media worden op afstand gehouden.

Geen terreurdaad

De gewonde vrouw is buiten levensgevaar. Ze wordt behandeld in het ziekenhuis en helpt bij het onderzoek. De politie bekend met de familie, aldus de lokale krant Cairns Post. Het is niet bekend wie het achtste kind is.

Het zou niet gaan om een terreurdaad. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een “tragische gebeurtenis” en is er geen reden tot paniek. Eerder deze week werd Australië opgeschrokken door een gijzeling in Sydney. Daarbij kwamen drie mensen om.