Sony schrapt The Interview, ook thriller over Noord-Korea afgeblazen

Foto: Poster The Interview / Sony Pictures Entertainment
Foto: Poster The Interview / Sony Pictures Entertainment

Sony brengt The Interview niet uit wegens terreurdreiging. De komedie over een moordcomplot rondom de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un wordt niet in de bioscoop vertoond en verschijnt ook niet op dvd. Daarnaast is een geplande thriller over Noord-Korea van regisseur Gore Verbinski geschrapt.

The Interview had eigenlijk op 25 december in première moeten gaan. Volgens Sony is besloten daarvan af te zien omdat te verschillende bioscoopketens terugdeinsden voor het vertonen van The Interview. Het bedrijf meldt nu:

“Sony Pictures heeft geen verdere plannen om de film nog uit te brengen.”

Kort nadat Sony bekendmaakte dat The Interview niet uitkomt, kwam filmmaatschappij new Regency met het nieuws naar buiten dat een thriller over Noord-Korea wordt geschrapt. De film zou geregisseerd worden door Gore Verbinski en Steve Carrell was gestrikt voor de hoofdrol. Fox doet de distributie van New Regency, maar door de rel rondom The Interview wil het mediabedrijf de thriller niet meer uitbrengen. Verbinksi in een verklaring:

“Het is ironisch dat angst de mogelijkheid wegneemt om verhalen te vertellen die gaan over het overwinnen van angst.”

Guardians of peace

Hackers uitten gisteren ernstige dreigementen tegen bioscoopbezoekers. Daarop besloten diverse bioscoopketens de vertoning van de film te schrappen of uit te stellen. In de dreigementen verwezen de hackers, die opereren onder de naam ‘Guardians of Peace’ naar de terreuraanslagen van 11 september 2001:

Warning
We will clearly show it to you at the very time and places “The Interview” be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to.
Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made.
The world will be full of fear.
Remember the 11th of September 2001.
We recommend you to keep yourself distant from the places at that time. (If your house is nearby, you’d better leave.)
Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.
All the world will denounce the SONY.

Door de hack, die zo’n drie weken geleden plaatsvond, ligt gevoelige bedrijfsinformatie van Sony Pictures op straat. Gelekt zijn onder meer salarisstrookjes van filmsterren, e-mailcorrespondentie van directieleden van Sony met racistische opmerkingen over president Obama en nog niet gepubliceerde films, waaronder The Interview.

Grappen over Kim Jong-un

The Interview is een komedie over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Vanaf het begin af aan gingen er geruchten dat Noord-Korea achter de hack zou zitten. Volgens Bloomberg en The Wall Street Journal zou de code van het virus ook gebruikt zijn bij cyberaanvallen op Zuid-Koreaanse bedrijven.

Lees ook op NRCQ: Dit zijn de grootste slachtoffers van de Sony-hack en Waarom Noord-Korea waarschijnlijk niks met de Sony-hack te maken heeft.