‘Pier van Scheveningen komende zomer weer open’

De verlaten Pier in Scheveningen. Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels hebben het beroemde bouwwerk voor 3 miljoen euro gekocht van horecaconcern Van der Valk.
De verlaten Pier in Scheveningen. Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels hebben het beroemde bouwwerk voor 3 miljoen euro gekocht van horecaconcern Van der Valk. Foto ANP/Valerie Kuypers

De Pier van Scheveningen moet in de zomer van 2015 weer open zijn voor het publiek. Dat melden investeringsmaatschappij DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels, die eerder dit jaar het vervallen bouwwerk kochten. De Pier was toen al een tijdje dicht.

Twee maanden geleden werd de Pier voor drie miljoen euro door de twee bedrijven gekocht. Sindsdien wordt er een aantal herstelwerkzaamheden verricht, en als alles volgens planning gaat kunnen volgend jaar de eerste bezoekers weer over de Pier lopen, aldus de eigenaren. Wat op de lange termijn de exacte plannen zijn is nog niet bekend.

De Pier was sinds eind 2012 failliet en moest wegens achterstallig onderhoud in oktober 2013 gesloten worden. Het bouwwerk was toen niet meer brandveilig, maar kon tot die tijd nog openblijven omdat de gemeente een brandwacht had ingehuurd.

DanZep en KondorWessels namen in oktober dit jaar de Pier van horecaconcern Van der Valk over voor drie miljoen euro. Toen werd nog gemeld dat het beroemde bouwwerk al in het voorjaar weer geopend zou worden.

Lees ook op NRC Q: De vervallen pier in Scheveningen is eindelijk verkocht