Je moet obese mensen naar jouw kliniek trekken

Foto ANP

Functie: Vestigingscoördinator in Eindhoven
Bedrijf: Nederlandse Obesitas Kliniek
Wat opvalt aan de vacature: “Je woont in een straal van maximaal 50 kilometer rond Eindhoven.”

Wat doe je dan eigenlijk?

Leidinggeven aan de Eindhovense vestiging van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), die drie dagen per week open is. De kliniek behandelt mensen met morbide obesitas, in zeven vestigingen verspreid over Nederland. De behandeling bij NOK duurt twee jaar (en heeft een nazorgtraject van vijf jaar) en wordt door zorgverzekeraars vergoed - mits een patiënt aan bepaalde criteria voldoet, zoals dat hij of zij eerder tevergeefs heeft geprobeerd af te vallen.

De vestigingscoördinator is verantwoordelijk voor een team van zeven werknemers - onder andere een zorgcoördinator, arts, diëtist, psycholoog en een bewegingsdeskundige. Die begeleid en beoordeel je.

Naast de dagelijkse leiding is het de bedoeling dat je de bekendheid van de kliniek in de regio Eindhoven vergroot. Langs bij ziekenhuizen en specialisten dus, maar ook bij sportscholen en diëtisten, om over het programma van de kliniek te vertellen. Net zo belangrijk, zegt HR-manager Marieke Assink.

“Het is belangrijk dat je commercieel kan denken.”

Wat voor collega moet je zijn?

Liefst iemand die ervaring heeft in de zorg én in het bedrijfsleven. Al is dat eerste geen absolute vereiste, aldus Assink. Een zakelijke en betrokken houding is in ieder geval belangrijk. Sinds 2009 is het bedrijf snel gegroeid. “Een professionaliseringsslag”, noemt Assink het.

Waarom zoeken ze iemand?

Je vervangt de vorige coördinator, die heeft een andere baan gevonden.

Wat verdient het?

Tussen de 2.700 en 4.000 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Het bedrijf gaat nog uitbreiden. Het doel van de NOK is om uiteindelijk tien vestigingen in Nederland te hebben. “Dan hebben we landelijke dekking.” Voor je baan hoef je in principe dus niet te vrezen.

Daarnaast is obesitas een groeiend maatschappelijk probleem - er zijn steeds meer mensen met overgewicht.

Jij kan helpen dat tegen te gaan.

    • Annemarie Sterk