Gebraden kwartel met bietengehakt-vulling

Het hoofdgerecht van het Hemelse Modder-menu dat we deze week bereiden bestaat uit kwarteltjes die worden gevuld met een mengsel van kip en biet, omwikkeld met Parmaham en gebraden in de oven. Het is een gerecht waarmee u best eens hoge ogen zou kunnen gooien aan de Kerstdis. Feestelijk, kersterig vanwege de mooie rode vulling en waarschijnlijk een crowd-pleaser. Terwijl het niet al te ingewikkeld bereiden is. Wie wil kan de kwarteltjes alvast van te voren vullen, aanbraden en in ham wikkelen.

Verhit de oven tot 180 graden. Controleer of de kwartels aan de binnenkant goed schoon zijn en maak ze zo nodig schoon met vochtig gemaakt keukenpapier. Meng kip en biet en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de kwartels niet te vol met het kip-bietenmengsel. Giet wat olie in een koekenpan, doe er de boter bij en bak de kwartels aan alle kanten snel bruin. Wikkel iedere kwartel in 2 plakjes parmaham. Leg ze in een braadslee en schenk er de braadboter over. Braad ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de kwartels uit de ovenschaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk voor de saus het braadvocht in een steelpannetje. Voeg room en dragon toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het pannetje van het vuur, klop de stukjes koude boter door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.