Formidabele cast

None

Vrouw verkracht, zoon vermoord in de postkoets: anno 1871 loopt de gezinshereniging van Deense kolonist Jon anders dan gehoopt. Hij neemt wraak, maar dan blijkt de dader de broer van bendeleider Delarue, die de streek terroriseert in dienst van het grootkapitaal. Delarue heeft een zwakke plek: Madelaine.

The Salvation is een Deense hommage aan de western. Een uitgebeende wraakwestern wel te verstaan, waarin een eenling het opneemt tegen een door en door corrupt establishment. Is het script van Anders Thomas Jensen volstrekt voorspelbaar, de Deens-Amerikaanse cast is formidabel genoeg om deze bijna banale westernmythe echt leven in te blazen: Jeffrey Dean Morgan als de zweterige schurk, Mikkelsen als Jon, de stille wreker en vooral Eva Green als fiere femme fatale met groene kattenogen.

    • Coen van Zwol