Kabinet boekt enige voortgang bij zorgconflict - vanochtend verder

Alexander Pechtold (D66) arriveert vanavond bij het Torentje. Het overleg over de zorgwet van VVD-minister Edith Schippers gaat volgens hem morgen verder. Foto ANP / Bart Maat

De PvdA en VVD lijken “enige voortgang” te boeken in hun poging het zorgconflict op de lossen. Dat zei Arie Slob vannacht nadat hij samen met de leiders van andere oppositiepartijen kort was bijgepraat over de stand van zaken. Volgens de voorman van de ChristenUnie overleggen de regeringspartijen vandaag verder.

“Dan zien wij ook wel weer verder”, zo liet Slob aan persbureau ANP weten toen hij het Torentje in Den Haag verliet. Wel zag de politicus “enig optimisme in de ogen” van de aanwezige bewindslieden en kopstukken van beide partijen. Over de inhoud van een eventuele oplossing voor het conflict zei hij verder niets.

Ook D66-leider Alexander Pechtold zei dat de partijen vandaag verder gaan met hun pogingen de dinsdag in de Eerste Kamer weggestemde zorgplannen alsnog door de Senaat te loodsen. Hij kon niet inschatten of een oplossing aanstaande is. De PvdA was al de hele dag in gesprek over een uitkomst.

Twitter avatar floorbremer floor bremer Er is vooruitgang, maar nog geen oplossing voor de #kerstcrisis zeggen de 3 oppositiepartijen die inmiddels weer weg zijn.
Twitter avatar JanHoedeman Jan Hoedeman De drie fractievoorzitters vinden toestand nog steeds precair, hoewel enige voortgang lijkt geboekt. #kerstcrisis
Twitter avatar MartijnvdKooij Martijn v/d Kooij De deur… wat kunnen Rutte, Samsom etc nu nog meer zeggen dan ‘enige vooruitgang geboekt?’ http://t.co/cZ8TovCNYp
    • Joost Pijpker