3Doc: Deal with It

NPO 3, 21.50-23.00u.

Shamira Raphaëla (31) studeerde af aan de kunstacademie, documentaires maken is haar passie. Ze groeide op op Aruba, heeft een Curaçaose vader en een Nederlandse moeder. Die achtergrond speelt een rol in haar werk.

Raphaëla regisseert inmiddels succesvolle televisieproducties waarvoor ze de hele wereld over reist. Haar leven staat in scherp contrast met dat van haar vader en broer, die zich in de draaideur van criminaliteit en drugsgebruik bevinden. Vaak doen ze een beroep op hun geslaagde zus en dochter Shamira, wat haar meer dan eens in een spagaat dwingt. In dit intieme familieportret betreden we de chaotische en kleurrijke wereld van haar drugsdealende, heroïneverslaafde vader Pempy en haar broer Andy, die het maar niet lukt om op het rechte pad te blijven. Met veerkracht en humor slaan zij zich door hun ogenschijnlijk uitzichtloze bestaan heen en maken er op hun manier het beste van. Tegelijkertijd is het voor Shamira onmogelijk om volledig te ontsnappen uit de vicieuze cirkel waar haar familie zich in bevindt.

In Deal with It laat zij zien hoe haar leven wordt beïnvloed door haar familie, maar toch bestaat uit onvoorwaardelijke liefde voor hen.