Twente, Groningen en AZ door

Hakim Ziyech (links) scoorde tweemaal tegen De Graafschap. Foto ANP

FC Twente, FC Groningen en AZ hebben zich bij de laatste acht gevoegd in het nationale bekertoernooi. Twente won de oostelijke derby tegen De Graafschap in stadion De Vijverberg met 4-2. Jesús Corona en Hakim Ziyech maakten ieder twee treffers voor de bezoekers in Doetinchem. FC Groningen heeft in de Euroborg geen fout gemaakt tegen FC Volendam. Het elftal van coach Erwin van de Looi won afgetekend met 3-0 en hoort vandaag welke tegenstander wacht in de kwartfinales. AZ heeft gisteren NEC uitgeschakeld. De nummer vijf uit de eredivisie won in Alkmaar met 2-1 van de fiere koploper in de eerste divisie. Beide treffers van AZ kwamen van de voet van Muamer Tankovic. Anthony Limbombe maakte de tegengoal. (NRC)