Behoorlijk genieten

None

Is een romantische komedie met een stevige dosis realisme nog wel een romkom? Die vraag dient zich aan bij het zien van Love, Rosie, met rijzende ster Lily Collins (de dochter van popmuzikant Phil Collins). De contouren van de plot zijn bekend: twee sinds hun kindertijd bevriende twintigers die voor elkaar geschapen zijn, zien dit zelf (nog) niet in.

Wat Love, Rosie in positieve zin onderscheidt van genregenoten zijn enkele scènes die je eigenlijk nooit aantreft in dit rooskleurige genre. Zo raakt een condoom tijdens een vrijscène kwijt in Rosies – nou ja, u weet wel waar. Ze blijkt zwanger, waardoor een groot deel van de film ingaat op wat dit betekent voor een ambitieuze, alleenstaande vrouw. De onmiskenbare star quality van Collins helpt ook mee om Love, Rosie bovengemiddeld genietbaar te maken.

    • André Waardenburg