Wil jij de nieuwe Culinaire Vakschool op de Zuidas besturen?

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Schooldirecteur
Bedrijf: De Culinaire Vakschool
Wat opvalt aan de vacature: je helpt een nieuwe school opzetten

Wat doe je dan eigenlijk?

Je bent schooldirecteur van een beroepsgerichte vmbo-school voor horeca, toerisme en brood & banket. Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor het rendement en de kwaliteit. Maar je geeft ook direct leiding aan het personeel en bent de zakelijke manager van de school. Daarnaast maak je onderdeel uit van het managementteam van Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA), een scholengroep van elf verschillende scholen.

Waarom zoeken ze iemand?

De Culinaire Vakschool is een nieuwe school die ontstaan is door het samengaan van de twee vmbo horecascholen van Amsterdam. De scholen verhuizen naar een nieuw gebouw in Amsterdam-Zuid dat onder andere beschikt over praktijklokalen zoals bakkerijen, keukens en twee lesrestaurants. Het VOvA verwacht dat er vanaf augustus 2015 les gegeven wordt aan ruim 500 VMBO-leerlingen.

Wat voor collega moet je zijn?

Je bouwt samen met je team een nieuwe school op en dus kom je met ideeën, maar waardeer je ook de bestaande kennis en ervaring in de scholen. Je voert daarnaast gesprekken met ouders en leerlingen en zoekt contact met externe partners die mee willen werken aan de nieuwe school zoals onderwijsinstellingen, het mbo en horeca.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je komt te werken in een moderne school op de Zuidas. Bovendien sluiten de plannen van De Culinaire Vakschool goed aan bij de door staatssecretaris Sander Dekker aangekondigde wijzigingen in het VMBO. Maar je moet natuurlijk wel iets hebben met koken, horeca en gastronomie.

Wat verdient dat?

Afhankelijk van je ervaring tussen de 3.902 en 5.446 euro bruto per maand. Lotte Neuhaus, directielid van het VOvA: “We zoeken niet iemand die voor het geld gaat, maar voor de mooie opdracht. We willen de school op de kaart zetten als dé culinaire vakschool.”

    • Marieke ten Katen