PSV wint knotsgekke wedstrijd in slotfase van Feyenoord

PSV gaat de winterstop in als koploper van de Eredivisie, na een moeizame, maar spectaculaire 4-3 zege op Feyenoord. Die zege dankt de club onder meer aan Luuk de Jong, die drie keer scoorde. Het was echter Memphis Depay die in de blessuretijd de winnende treffer binnenschoot.

Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum van PSV juichen na de 1-1 van De Jong.
Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum van PSV juichen na de 1-1 van De Jong. Foto ANP / Olaf Kraak

PSV gaat de winterstop in als koploper van de Eredivisie, na een moeizame, maar spectaculaire 4-3 zege op Feyenoord. Die zege dankt de club uit Eindhoven onder meer aan Luuk de Jong, die drie doelpunten maakte. Het was echter Memphis Depay die in de blessuretijd de winnende treffer binnenschoot.

Door de zege in het inhaalduel heeft PSV nu weer 4 punten voorsprong op naaste achtervolger Ajax. Gemakkelijk was de overwinning op eigen bodem allerminst. Feyenoord kwam tot twee keer toe op voorsprong. Hoewel PSV daarna het initiatief overnam, wisten de Rotterdammers in de blessuretijd gelijk te maken.

Feyenoord met voorsprong de rust in

De score werd in Eindhoven al vrij snel geopend door Elvis Manu, die Feyenoord op een 0-1 voorsprong schoot. Via De Jong wist PSV weer vrij snel gelijk te maken, maar vlak voor rust scoorde de nummer 4 van de ranglijst via Karim El Ahmadi nogmaals, waardoor Feyenoord met 1-2 de rust in ging.

Toen PSV-spits Luuk de Jong na ruim een uur spelen in korte tijd twee keer doel trof, leek het duel lange tijd gespeeld. Tot vlak voor tijd wist de koploper de voorsprong te verdedigen. In extremis maakte Colin Kazim-Richards alsnog de 3-3, maar nog geen minuut later bepaalde Depay de eindstand.