Geen vervolging Bill Cosby voor vermeende aanranding in 1974

Foto AP/Victoria Will

De politie van Los Angeles gaat komiek Bill Cosby niet vervolgen wegens vermeende aanranding van een vrouw in de Playboy Mansion in 1974. De zaak is verjaard, aldus de politie.

Judith Huth had anderhalve week geleden aangifte tegen Cosby gedaan wegens een vermeende aanranding in 1974. Volgens Huth had de komiek haar toen dronken gevoerd en meegenomen naar de Playboy Mansion van Hugh Hefner waar zij zou zijn gemolesteerd.

De politie had toegezegd om de aanklacht nader te onderzoeken, maar naar nu blijkt is de zaak verjaard. In die tijd lag de verjaringstermijn namelijk op drie jaar, aldus de LA Times.

Cosby is recentelijk in opspraak geraakt nadat een andere komiek hem voor verkrachter uitmaakte. Nadien hebben vijftien vrouwen Cosby beschuldigd van verkrachting. Het besluit van de politie kan gevolgen hebben voor de aanklachten die deze andere vermeende slachtoffers overwegen. Veel incidenten zouden volgens de vrouwen tientallen jaren geleden zijn gebeurd, en kunnen dus ook verjaard zijn.

De 77-jarige komiek heeft alle aantijgingen ontkend. Twee shows van Cosby zijn inmiddels geschrapt.

    • Philippus Zandstra