Ook een robot moet in de rij

Foto Jonathan Alcorn/REuters
Foto Jonathan Alcorn/REuters

De robot Athena checkt hier in op het vliegveld van Los Angeles. De metaaldetector mocht ze overslaan, maar ze moest wel haar paspoort en ticket laten controleren. Die hadden haar makers, PhD-student Alexander Herzog en Jeannette Bohg, bij zich. Daarna kreeg de robot een zitplaats tussen haar makers in op het vliegtuig naar Frankfurt, in de economy class.

Athena is de eerste robot die als passagier meereisde op een commerciële vlucht. Ze vloog naar het Max Planck Instituut in Frankfurt. Op de foto wordt Athena nog voortgeduwd in een rolstoel, de wetenschappers in Frankfurt moeten haar leren lopen. Het Max Planck Instituut heeft de robot gekocht om haar klaar te stomen voor gevaarlijk werk, zoals het opruimen van nucleair afval.

Gedurende de vlucht werd Athena uitgeschakeld. Daarmee is ze in ieder geval al de ideale passagier om tijdens een lange vlucht naast te zitten.