“Oh God, it’s mom.” Geïrriteerde moeder belt zoons live op C-SPAN

Pijnlijker wordt het niet. Ben je druk in discussie met je broer op C-SPAN, belt opeens je moeder. De politiek betrokken vrouw wilde toch even laten weten dat ze niet zo blij was met haar kibbelende zoons.

De broers Woodhouse. Screenshot C-SPAN

Pijnlijker wordt het niet. Ben je druk in discussie met je broer op C-SPAN (Amerikaanse tv-zender over politiek, vergelijkbaar met NPO Politiek), belt opeens je moeder. De politiek betrokken vrouw wilde toch even laten weten dat ze niet zo blij was met haar kibbelende zoons.

Brad en Dallas Woodhouse zijn dan wel broers, maar vertegenwoordigen net zo goed de gigantische tweedeling in de Amerikaanse politiek. Ze zijn beiden politiek actief, ieder voor de andere partij. Dallas werkt voor de Republikeinen en Brad voor de Democraten. En zoals dat vaker gaat tussen politici kan dat nog wel eens leiden tot een verhitte discussie.

Maar dat verandert compleet als opeens je moeder aan de lijn hangt.

De broers kibbelen al langer

Overigens zijn de broers best gewend om op televisie tegen elkaar te bekvechten. In 2009 maakte The New York Times een portret over de twee broers, onder andere naar aanleiding van het onderstaande CNN-fragment, waarin hun discussievermogen nog wat beter in naar voren komt.

De Times sprak toen ook met de moeder van de twee - Joyce Woodhouse - en schreef:

Soms is het [de discussie tussen de broers, red.] zo persoonlijk, zegt hun moeder, dat ze bijna niet naar de uitzending kan kijken. “Ik ben altijd nerveus en zeg van tevoren tegen ze dat ze aardig moeten zijn voor elkaar en dat zijn ze niet altijd.”

    • Nando Kasteleijn