Todd Haynes verfilmt het leven van Peggy Lee

None

Regisseur Todd Haynes heeft getekend voor de regie van een nieuwe biopic over de zangeres Peggy Lee. Het project dat is ontwikkeld door Norah Ephron leek na haar overlijden in 2012 in de prullenbak te belanden, maar Haynes blaast nu het stof eraf. De producenten hebben Reese Witherspoon weten te strikken voor de hoofdrol.

De hoogblonde Peggy Lee is vooral bekend van haar versie van Fever en van Is that all there is? dat voor menigeen uitgroeide tot een lijflied (‘Is that all there is? Is that all there is? If that’s all there is, then let’s keep dancing’). Lee was ook actrice. Haynes lijkt geknipt voor de film, aangezien hij een speciale gave heeft voor retroverhalen over vrouwenlevens. Dat liet hij eerder zien met zijn meesterwerk Far from Heaven en televisieserie Mildred Pierce.